23.06.2020

Як підібрати інтер'єр кухні? Поради експертів та користувачів

Підбираємо інтер'єр кухні.

Кухня - особливе місце в домі. Важливо розуміти, як правильно підібрати інтер'єр кухні. Правильно обрані меблі - це більша продуктивність праці, позитивні емоції, відсутність втоми. Сучасні виробники пропонують моделі, орієнтовані на великі, середні та маленькі кухні. Залежно від розмірів кухонні гарнітури поділяються на:

как подобрать интерьер кухни 1

Для того, щоб підібрати інтер'єр для кухні, потрібно враховувати планування приміщення. Виділяють різні варіанти розміщення меблів: лінійні, дворядні, Г-образні, L-образні, П-образні, півострівні та острівні. Також важливу роль 

відіграє розмір меблів. Стандартна висота стільниці не перевищує 85 см, а глибина - 60 см. При визначенні розмірів також мають значення і габарити побутової техніки.

Інтер'єр маленької кухні

как подобрать интерьер кухни 2

Здебільшого в стандартних квартирах кухонні приміщення маленькі. І питання, як правильно підібрати інтер'єр такої кухні актуальний для багатьох людей. Кутові гарнітури підходять для квадратних кімнат. Такий варіант дозволяє додати овальний стіл. Для кухонь крихітного дизайну (2х2) підійдуть відкидні столики або барні стійки. Для візуального розширення кімнати добре підійдуть дзеркала та штори з великим малюнком. Також варто задуматись над додатковим освітленням робочої зони. Двері краще встановлювати розсувні. Для невеликих кухонь неправильної форми добре підходять вбудовані меблі. 

Підбираємо колір для маленької кухні

В тренді 2020 року інтер'єри оформлені в стилі хай-тек, японський, лофт, еко, гранж, скандинавський. Також в моді змішані стилі. При цьому дуже важливо грамотно підібрати колір маленької кухні. При виборі відштовхуються від загальної концепції оформлення квартири, сторони розміщення приміщення, стилю. Правильно підібраний колір дозволить:

В якості універсального відтінку підійде білий, який прекрасно поєднується з чорним, сірим та іншими кольорами. Пастельні та інші світлі тони дуже добре освіжають кімнату. Якщо кухня розташована в північній частині дому то використання хололних кольорів - не бажане. В такому випадку, краще підійде жовта, бежева, світло-блакитна палітра. Трендовими вважаються моделі без яскравих акцентів, максимально природні та прості. Фасади краще вибрати матові. Ідеальне поєднання - матових та глянцевих поверхонь.

Інтер'єр великої кухні

Как подобрать интерьер кухни 3

Великий метраж - це велика кількість переваг. Планування може бути лінійне, паралельне, Г-образне, L-образне, П-образне. При облаштуванні великої кухні потрібно враховувати такі фактори:

Для оформлення стін ідеально підійде плитка або камінь. Доповнити загальний інтер'єр допоможуть стільниці з дерева, які добре поєднуються з фасадами з МДФ - натурального та екологічно чистого матеріалу.  Простір потрібно використовувати з максимальною користю, але не захаращувати кімнату.

Підбираємо колір для великої кухні

Поєднання кольорів має бути гармонійним. Підібрати колір кухні просто, орієнтуючись на власні смаки та уподобання, моду, загальний дизайн. Важливо, щоб всі деталі інтер'єру поєднувались між собою. Рекомендується не використовувати більше трьох тонів одночасно. Колір меблів рекомендується вибирати на один чи два тони темніше ніж стіни і трохи світліше ніж підлога. Для того щоб не було дисбалансу в об'ємі приміщення, краще не робити підлогу та стелю в одном кольорі. Меблі ненасичених відтінків, краще виділити більш яскравими шторами, оббивкою стільців і дивана. Якщо стіни оформлені яскравими кольорами то краще підібрати гарнітур спокійних відтінків.   

Інтер'єр кухні-студії

Как подобрать интерьер кухни 3

Кухня-студія - це сучасне рішення і великий простір для фантазії. Важливо розуміти, як правильно підібрати колір кухні та інших елементів. Об'єднання декількох приміщень, дозволяє реалізувати найнестандартніші задуми дизайнера. Важливо правильно зонувати приміщення, щоб на кухні можна було зручно готувати, їсти і приймати гостей. В тренді 2018-2019 років дизайни в стилі мінімалізм. Зону для приготування їжі слід виділити окремо. Студійне планування дозволить розширити простір та покращити освітлення.

Підбираємо колір кухні-студії

Вибір кольору для кухні залежить від загального стилю інтер'єру. Так як студії мають більше простору, для оформлення однаково добре підійдуть, як червоні, сині, зелені кольори так і жовті, кремові чи білі. Враховуючи те, що кухня об'єднується з кімнатою то при виборі відтінку підлоги і стелі, потрібно пам'ятати про кольорову гамму елементів декору і оббивки меблів. Ідеально підходять збірні меблі а також меблі складної геометричної форми.

Інтер'єр вбудованої кухні

Как подобрать интерьер кухни 3

Вбудований варіант - це можливість максимально практично використати вільну площу приміщення. Такий гарнітур забезпечить зручність та функціональність. Меблі можна підібрати під будь-який фасад. Інтер'єр можна оформи в найрізноманітнішому стилі. Презентабельно будуть виглядати елементи зі скла, наприклад ручки шафок.

Підбираємо колір вбудованої кухні

Підібрати колір вбудованої кухні можна орієнтуючись на відтінок стелі, стін, підлоги, побутової техніки. Для кухонь, які знаходять в південній частині дому - підходять холодні відтінки, а для приміщень, які знаходяться в північній частині - теплі. Чудово будуть виглядати меблі двох кольорів. Вибір кольору залежить від загального дизайну та особистого смаку.

Висновок

Decogroup допоможе вирішити задачу облаштування кухні будь-яких габаритів та найрізноманітнішого стилю. Підібрати колір кухні грамотно - це не проблема для наших клієнтів. Компанія пропонує великий вибір відтінків. Всі матеріали, що використовуються у виробництві - натуральні та високої якості. Гарантія на продукцію. Доступні ціни. Відгуки можна переглянути на сайті та в соцмережах.

Читати також